FANTASTISKE UDSTILLINGER

Tøjhusmuseet der ligger gemt i Rigsdagsgården bag det mægtige Christiansborg, gemmer lige nu på to uforglemmelige udstillinger, nemlig Den fjerne krig og en mere eventyrlig udstilling som Tolkiens univers. 

Den fjerne krig
Danmark gik i 2001 sammen med USA i krig i Afgahnistan og først i foråret 2014, kunne de sidste danske soldater vende hjem igen.

Udstillingen Den fjerne krig, beskriver de unge danske soldaters liv i Afgahnistan og det er man bestemt heller ikke i tvivl om, når man går rundt i grus og sand, hen over Camp Bastion, Green zone, Gereshk og ud til sidst igennem foldedørerne, hvor familien står med danske flag og tager imod dig i Tune lufthavn.

At dine flotte støvler bliver helt støvet til, gør bare oplevelsen endnu mere realistisk og at du rent faktisk kan få lov at røre alle genstandene, gør udstillingen ideel for nysgerrige museums besøgere. Og det gør det endnu bedre, at den 600m2 store udstilling, også byder på en tur indenfor hos en afgahansk familie, en tur over floden, soldaternes sovesal, et vagt tårn, et sprængt køretøj og en tur på det lokale marked.

 

Den fjerne krig på Tøjhusmuseet, SKAL bare opleves


Hvis du hører nogle sige ork, elver, hobbit eller måske endda my precios, leder det straks tankerne hen på Ringenes herre eller de nyeste film til samlingen, Hobitten. 

 

Så har du altid drømt om at se en ork helt tæt på i fuld størrelse, et rigtigt elver sværd eller få taget et billede som Gollum, så skal man bestemt ikke gå glip af Tøjhusmuseets fantasy udstilling, det viser alle rekvisitter fra Ringenes herrer.

 
Udover den eventyrlige udstilling Tolkiens univers der er på 1. salen, er selve bygningen en udstilling i sig selv. At gå rundt på de store gamle træbrædder der giver lyd fra sig, mellem store lyse træsøjler fra gulv til loft, er også en del der skal opleves ved et besøg på Tøjhusmuseet.


Og når så turen er færdig på museet, gå da en tur mellem de små porte ved Christiansborg og oplev hvor fredfyldt indre København også kan være

  

Åbningstider på Tøjhusmuseet

Tirsdag – søndag kl. 12.00-16.00 (Mandag lukket)

Tøjhusmuseet er lukket 24/12 + 25/12 + 31/12

Ekstra åbningsdage: Nytårsdag, 2. påskedag, Grundlovsdag, 2. pinsedag, 2. juledag samt mandag i uge 42

Tøjhusgade 3, 1220 København K 

TOLKIENS UNIVERS

Særudstilling 26. juni – 28. februar 2016

Udstillingen lukker med udgangen af 2015 – sidste åbningsdag er 30/12, fordi Orlogsmuseets udstilling skal flyttes ind på Tøjhusmuseet.

 

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s